AK Parti Merkez İlçe Kılıç'a emanet

AK Parti Merkez İlçe Kılıç

Kırıkkale Merkez İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi yapıldı. Çok sayıda partilinin katılım gösterdiği Kongreye tek aday olarak giren Enver Kılıç tüm delegelerin oyunu alarak Merkez İlçe Başkanlığına seçildi.

AV. ENVER KILIÇ TEK ADAY

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı`nın 5. Olağan Kongresine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale Milletvekili Milli Savunma Komisyon Başkanı Oğuz Kağan Köksal, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Merkez İlçe Başkanı Mustafa Babayiğit, beraber görev yaptığı bütün arkadaşlarına teşekkür ederek yeni belirlenecek merkez ilçe yönetimine de başarılar diledi. Babayiğit, "Teşkilat içi kavgalara girmenin gereği yoktur. Bir gün halk gelir haklının hakkını teslim eder. Kongremiz tüm milletimize hayırlı olsun” dedi.

BU SEVDA HER ZAMAN BÜYÜR

Babayiğit, "Biz bütün işlerimizi Allah`a ısmarladık. Bu sevda her zaman bu şekilde büyüyecektir. Biz işimizi yaparken sevdayla yapmalıyız. Allah`ın rızasını göz ederek yapacağız. Bu zamana kadar hep böyle yaptık. Alnımızın akıyla geldik alnımızın akıyla gidiyoruz. İsmimiz hiç bir zaman kötü işlere karışmadı. Çok şükür alnımızın akıyla devretmenin gururunu yaşıyoruz.  Yeni gelen arkadaşımızla bu sevdayla yolumuza devam edeceğiz. Güzel çalışmalar yaptık. Yönetim kurulu arkadaşlarımın tamamına teşekkür ediyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederim."

KONGRELER PARTİLERİ BÜYÜTÜR

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, "5. Olağan kongremizin partimize, Kırıkkale’mize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu kongremizle alınan kararlar doğrultusunda 15 Ekim 2014 tarihinde başlamıştır. Bütün Türkiye`de, mahallelerde ve ilçelerde delege seçimleri başlatılmıştır. Kırıkkale’mizde de Teşkilat Başkanımız Süleyman Soylu’nun katılımıyla başlamıştır. Bütün mahallelerde coşkulu bir şekilde yapıldı. Yahşihan ilçe kongremizi de yapmış bulunmaktayız. Coşkulu, şenlikli, düğün havasında kongrelerimizi yapıyoruz.  Bunun neticesi olarak oylarımızı her zaman yükseltiyoruz. Kırıkkale yerel yönetimlerde tarihinin en yüksek oyunu Ak partiye vermiştir. Yine iyi biliyoruz ki Kırıkkale halkı en son verilen %64 oyun üstüne çıkarak Ak partiye desteğini devam ettirecektir" dedi.

PARTİLER DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURU

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu belirterek "Siyasi partiler demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarıdır. Biz Ak partililer olarak demokrasiyi özgürlükleri savunuruz. Yapmış olduğumuz sessiz devrimleri burada ispatladık. Bir Ak partili olarak, bir Kırıkkaleli olarak bu sessiz devrimlerin mimarlarından bir tanesi Kırıkkale milletvekilimiz, Genel Başkan Yardımcımız Beşir Atalay’ın olması bizleri gururlandırmaktadır. Ak partide millete ve memlekete hizmet vardır. Bizler göreve geldiğimizde nasıl hizmet ederiz diye çalışmaya başlarız. Bizlerin nefsi ve zaafları yoktur. Makam değil görev adamıyız. Bizim bütün kongrelerimiz birlik beraberlik ve coşku içerisinde geçer" diye konuştu.

KIRIKKALE’NİN COŞKUSU BİR BAŞKA

Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can da yaptığı konuşmada "Yozgat’a Merkez İlçe Kongresine katıldım. Orada yapılan kalabalık ve coşku Kırıkkale’yle mukayese bile edilemez. Kırıkkale`de daha coşkulu oluyor. 2001`den kurucusu olduğum İl Başkanlığından bu güne kadar merhum olan bütün dava arkadaşlarımızı rahmetle anıyorum. İlçe başkanımız Mustafa Babayiğit bir centilmenlik örneği gösterdi. Fedakârlıktan ve feragat açısından tarihi bir konuşma yaptı. Hizmetleri de aynı öyledir, gönüllerde taht olmuştur. İşte Ak Parti`yi Ak Parti yapan bu duygudur. Bu partide il başkanlığı yapan Mehmet Demir, Orhan Deniz, Zühtü Aksal, Nuh Dağdelen kardeşlerimize yapmış olduğu görevden dolayı teşekkür ediyorum. Kırıkkale’de birlik ve beraberliğimiz baki. Enerjimizi Kırıkkale’de Ak Partiye ve Kırıkkalelilerimize yardım için kullanıyoruz. Güzel bir iklim oluşturduk" dedi.

SİVİL ANAYASA OLACAK

Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, ise "Çok mutlu bir ortam var. Buradaki manzarayı gördüğümüz zaman Ak Partinin bütün seçimlerden başarıyla çıkacağı belli. Böylesine sevgi, birlik, beraberlik her yerde görmek imkânsızdır. Gördüğümüz manzara karşısında mutluluğumu her zaman ifade ediyorum. Dün Yahşihan ilçemizdeki kongreyle başladık. Orda da çok güzel bir birlik ve beraberlik göstergesi yapılarak tamamlandı. Belediye başkanlarımız ve ilçe başkanımız çok güzel destek oldular. AK Partinin geleceği açısında çok önemli gördüğümüz 2015 seçimine büyük bir coşkuyla hazırlanacağız. Her seçim önemli ama 2015 seçimi daha önemli. Bu sürece kadar Türkiye’de çok şey değişti. Türkiye’de ilk defa cumhur kendi cumhurbaşkanını seçti. Biz Ak Parti olarak elimizden gelen her türlü çabayı gayreti göstermemize rağmen sayımızın yetersizliği muhalefetin anlayışsızlığı o Türkiye’nin ihtiyacı olan sivil toplumcu demokratik anayasayı çıkartamadık. İşte 2015 seçiminde bunu yapacak çoğunluk istiyoruz. AK Parti olarak anayasayı değiştirecek çoğunluğu sağlamak istiyoruz.

SİYASETİ MİLLET BELİRLİYOR

Kongrenin açılışında son olarak konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay siyaseti milletin belirlediğini söyledi Atalay "Kongre takvimimiz devam ediyor. AK Parti Türkiye genelinde kongrelerine devam ediyor. Büyük kongrelerimize teşkilatımızdan ve hükümetimizden bir temsilci katılıyor. Merkez ilçe kongrelerinde nüfusu 100 binin üzerinde olan kongrelere bir temsilcimiz katılmaktadır. Durmak yok yola devam olan sloganımız halen geçerlidir. Gece gündüz yollardayız. Hepimiz bu sloganla yola devam edeceğiz. AK Parti dönemi eski Türkiye’nin tasfiyesi yeni Türkiye’nin inşa dönemidir. Bu 3 Kasım seçimlerinden itibaren başlamıştır ve halen devam etmektedir. Büyük bir değişim oldu. Kurucu liderimizi köşke gönderdik ama yepyeni bir kadroyla da daha güçlü bir şekilde devam ediyoruz. Yeni Türkiye yeni güç dedik. Hedef 2023. Bu sloganlar önemli. Yeni Türkiye kurarken pek çok hususta çalışmalar yaptık. Her şeyden önce demokrasiyi vesayetin gölgesinden kurtardık. En önemli inşa hareketimiz budur. Siyaseti başkalarının belirleyiciliğinden kurtardık. Artık siyaseti millet belirliyor” diye konuştu. 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız